Perioada 10-16.02.2020 din punct de vedere astrologic.
“În așteptarea lui Mercur retrograd”

Ca și săptămâna trecută, și aceasta este destul de liniștită, având rolul “de a pregăti” evenimentele ce vor avea loc în perioada imediat următoare.

La începutul săptămânii ne putem simți un pic mai vulnerabili deoarece, pe de o parte, ne aflăm încă sub influența fenomenului de Lună plină în Leu din 9.02.2020 și, pe de altă parte, deoarece luni are loc conjuncția Venus/Chiron (despre care am povestit aici). Pe scurt, mai ales în iubire/relații, ne putem simți provocați de către partenerii noștri, putem simți că nu primim iubirea de care avem nevoie sau, pur și simplu, că nu merităm să primim iubire. Indiferent de situația în care ne aflăm, așa cum vă spuneam și săptămâna trecută, recomandarea ar fi să nu (ne) judecăm foarte aspru și să încercăm să vedem care este cauza reală a supărării sau a nemulțumirii (dacă este cazul).

Dupa ziua de luni, atmosfera este mult mai relaxată, iar veștile bune nu se opresc aici. Începând cu 14.02.2020, timp de aproximativ două săptămâni, Jupiter în Capricorn se va afla într-o relație pozitivă cu Neptun din Pești, ceea ce înseamnă că, dacă am fost muncitori și perseverenți (Saturn), anumite vise, speranțe, dorințe (Neptun) se pot transforma în realitate. Este un aspect foarte important, ce va avea loc de trei ori pe parcursul acestui an și, chiar dacă aspectul exact nu se se produce acum, ne putem aștepta să începem deja să vedem unele rezultate. Voi reveni cu mai multe detalii pe acest topic săptămâna următoare.

Duminică, Marte (instinct, acțiune, energie) se mută din Săgetător în Capricorn, unde va rămâne până la sfârșitul lunii martie. Cu Marte în Capricorn ne vom concentra energia pe acțiuni cât mai practice și mai ancorate în realitate și vom avea nu numai capacitatea fizică de a rezista la efort prelungit (dacă este cazul), cât și perseverența sau răbdarea de a ne realiza obiectivele. Este o perioadă excelentă mai ales pentru acele activități care presupun determinare, forță, putere crescută de muncă, rigurozitate, consecvență etc.

☆☆☆ Vor beneficia cel mai mult de tranzitul lui Marte în Capricorn: Capricornii, Fecioarele și Taurii, (semnele de pământ), respectiv Racii, Peştii și Scorpionii (semnele de apă)– Ascendent, Soare/zodie, Lună.

Mercur retrograd

În altă ordine de idei, așa cum vă anunțam încă de săptămâna trecută, Mercur (comunicare, gândire), proaspăt intrat în semnul Peștilor, se află tot în “perioada de umbră” săptămâna aceasta, urmând ca pe 17.02.2020 să staționeze și să își înceapă mișcarea (aparent) retrogradă.
Pentru a ne fi mai ușor să înțelegem la ce ne putem aștepta de la Mercur (aparent) retrograd, vă invit să vedem (sau să revedem) care ar fi principalele caracteristici ale acestei perioade.

Intro. Câteva cuvinte despre Mercur

▪ Hermes in mitologia greacă, mesager al zeilor, Mercur indică în astrologie modul în care gândim și comunicăm, schimburile de informații, activitațile legate de comerț, călătoriile de scurtă durată etc.
▪ Este asociat cu emisfera stangă a creierului, cea logică, verbală, matematică și analitică. De exemplu, faptul că putem denumi obiectele pe care le vedem (“acesta este un…”), că le putem grupa, clasifica sau analiza, că ne gandim la tot felul de lucruri sau vorbim despre ele, că primim și transmitem mai departe informațiile cu care intrăm în contact sau că le folosim cu un anumit scop, toate acestea au legatură cu Mercur.
▪ In astrologia evolutivă, Mercur este asociat, ca arhetip, cu Gemenii și cu casa a-III-a din zodiacul natural (în ceea ce privește acumularea si transmiterea informațiilor), dar și cu Fecioara, respectiv cu casa a-VI-a (în ceea ce privește selectarea cu discernamânt a anumitor informații, în funcție de un scop bine definit sau folosirea acestora în funcție de utilitatea lor).

Despre planete retrograde în general

▪ Spunem că mișcarea unei planete este “aparent retrogradă” deoarece aceasta nu merge de fapt “înapoi”, ci așa ne apare nouă, dintr-o perspectiva geocentrică (când o observăm de pe Pământ).
▪Deoarece planeta respectivă se află mai aproape de Pământ atunci cand este în mișcare (aparent) retrogradă, energia sa este simțită mult mai puternic și, implicit, domeniile simbolizate de aceasta capată o semnificatie mult mai mare în viața noastra (activitațile legate de aceasta se intensifică).
▪ Perioada în care o planetă se află în mișcare (aparent) retrogradă este absolut necesară din punct de vedere evolutiv deoarece ne oferă posibilitatea de a schimba modul în care privim sau abordăm o situație, de a face lucrurile într-o manieră nouă, inedită. Prin urmare, este o perioada excelentă pentru toate acele activități care încep cu “re”: a reanaliza, reface, regândi, reevalua etc., activități prin care luăm ceva vechi și îl șlefuim, pentru a îl aduce la o formă nouă, îmbunătățită.
▪ Pentru a înțelege mai bine mișcarea retrogradă a unei planete, imaginați-vă un tren care merge astfel:

1. Pleacă din punctul A in punctul B (in mișcare directa; Faza I) cu o scurtă staționare in B;
2. Pleacă din B înapoi către A (în mișcare retrogradă de data aceasta; Faza II), cu o scurtă staționare în A;
3. Străbate pentru a treia oară distanța de la A la B (ca prima dată, în mișcare directă; Faza III);
4. Din B pleacă, într-un final, mai departe, spre teritorii nestrăbătute încă (Faza IV).

Mișcarea aparent retrogradă a lui Mercur – trăsături generale

▪ Durează aprox. 3 săptămâni și are loc de 3-4 ori pe an.
▪ În această perioadă activitățile mercuriene (comunicare, informații, gândire, călătorii, comerț etc.) se intensifică.
▪ Pentru a putea veni cu o altă perspectivă asupra modului în care abordăm (gândim, analizăm) anumite situații sau transmitem informatiile este necesar să facem un pas în spate și să ne oprim, să medităm, să reanalizăm situațiile respective etc. De exemplu, în loc să continuăm să asimilăm noi și noi informații sau să ne implicam în alte n proiecte, în loc să spunem tot ce ne trece prin cap și să ne agităm ca un șoricel într-un labirint, am putea, mai degrabă, să luăm o mică pauză acum și să regândim, să reanalizăm, să reevaluăm situația existentă, pentru a putea vedea ce putem face diferit (pentru a o îmbunătăți, pentru a fi mai performanți, mai eficienți etc.). Adică să interiorizăm mai mult energia mercuriană, în loc să o exteriorizăm.
▪ Bineînțeles, tentația mare este de a face exact contrariul, de a ne grabi în legătură cu toate aceste activități mercuriene, ceea ce poate să ducă, într-un final, la apariția unor încurcături, neînțelegeri, probleme sau complicații. Câteva exemple: tragem concluzii sau facem interpretări fără a avea toate detaliile; nu avem răbdare să ascultăm “pentru că stim noi deja”; spunem primul lucru care ne trece prin cap, fără să ne gândim la consecințe; ne grabim să cumpărăm anumite lucruri, de care ulterior nu mai avem nevoie sau care nu ne mai plac; plecăm într-o călătorie fără a face verificările necesare înainte: de la acte, la starea de funcționare a mașinii etc.
În toate aceste situații, observăm că nu Mercur este “vinovat” de încurcăturile respective, ci noi inșine, impulsivitatea noastră, neluarea în calcul a detaliilor etc..

Mercur direct/retrograd în Pești/Vărsător (februarie-martie 2020)

Faza 1
MERCUR DIRECT (“PERIOADA DE UMBRĂ”): 2.02.2020– 17.02.2020 (ajunge de la 28 grade 12 min Vărsător la 12grade 53 min Pești)
– Staționează retrograd pe 17.02.2020 în Pești

Faza 2
MERCUR RETROGRAD: 17.02.2020– 10.03.2020 (străbate pentru a doua oară același interval, dar în sens invers, de la 12grade 53 min Pești la 28 grade 12 min Vărsător)
-intră din nou în Vărsător pe 4.03.2020
– staționează direct pe 10.03.2020 în Vărsător

Faza 3
MERCUR DIN NOU DIRECT: 10.03.2020 – 29.03.2020 (străbate pentru a treia oară același interval, ca în Faza I, de la 28 grade 12 min Vărsător la 12grade 53 min Pești)
-intră din nou în Pești pe 16.03.2020

Faza 4 – după 29.03.2020
Abia acum intră pe un teritoriu nou în Pești, continuând traseul întrerupt de mișcarea retrogradă.

Rezumând, anumite situații sau evenimente apărute în Faza I, cât Mercur e în mișcare directă (între 2.02.2020– 17.02.2020) pot fi reevaluate în perioada de retrogradare, adică în Faza II (intre 17.02.2020– 10.03.2020; putem primi de ex. mai multe informații), pentru ca rezoluția finală sa vină abia în Faza III, cand acesta își va relua mișcarea directă (între 10.03.2020 – 29.03.2020 ).

Obs. Din toata perioada extinsă de retrogradare, zilele cele mai “intense” sunt cele de staționare, adică cele în care Mercur pare că “stă pe loc”, înainte de a începe să meargă înainte sau înapoi: 17.02.2020, respectiv 10.03.2020 (plus/minus o zi).

☆☆☆ Având în vedere că cea mai mare parte a perioadei de retrogradare a lui Mercur va avea loc în Pești, cei mai impactati vor fi Peștii (evident), Fecioarele, Gemenii și Săgetătorii. (Gemenii și Fecioarele, fiind semne guvernate de Mercur, sunt întotdeaua impactate de schimbarile legate de directia de mers a acestuia).

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.

Tranzitele săptămânii:
– 10.02.2020 Venus în conjuncție cu Chiron în Berbec (între 9-11.02)
– 16.02.2020 Marte intră în Capricorn (între 16.02-30.03)
– 17.02.2020 Mercur staționează retrograd; săptămâna aceasta se află încă în perioada de umbră
– 20.02.2020 Jupiter în Capricorn în sextil cu Neptun în Pești (între 14.02-27.02); aspectul se va repeta pe 27.06.2020 și pe 12.10.2020

Nu uita să dai like paginii https://www.facebook.com/Astro.Kikiana, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești! Te aștept cu drag!

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *